Колкото по-умна е жената, толкова по-вероятно е да бъде сама

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Колкото по-умна е жената, толкова по-вероятно е да бъде сама


Xивеем в свят, пълен с провалени връзки... И колкото повече време минава, колкото повече житейски уроци научаваме, толкова по-подготвени се чувстваме за следващата среща, толкова по-лесно разпознаваме "играчите" и толкова по-успешно ги избягваме.

През годините променяме дрехите си, прическата си, стила си, за да подхождат повече на мястото, към което сме се запътили... Но въпреки това остава едно нещо, което прави достигането на мечтаната дестинация изключително трудно. Нещо, което отказваме да оставим вкъщи, отказваме да скрием.

Това е нашата интелигентност.

Тъжно, нo факт - тя често е пречка за жените да стигнат до обетованата земя. И за съжаление това, от което вие, умните жени се страхувате, е истина - интелигентните жени по-често са сами. Те по-често посрещат петък вечер в собствената си компания. И по-често чуват от своето семейство въпроси в стил "защо не могат да си намерят свестен мъж"...

Може би трябва да променим популярната сентенция "Невежите са блажени" на "Невежите жени получават мъж, а интелигентните жени никога не се чувстват блажени."

Но защо това е така? Защо мъжете не искат жени, с които могат да разговарят и които им отправят предизвикателства?

1. Умната жена и успехът

В една своя статия журналистът Джон Карни казва: "Успешният мъж излиза с жени, които не са толкова успели, не защото иска половинката му да е глупава, а защото иска приоритетите й да съвпадат с неговите". Казано с други думи, успелите мъже не искат до себе си някой, който ще мисли първо за кариерата си и след това какво ще им сготви за вечеря и как да се погрижи за тях.

Искат някой, който ще превърне тях самите в свой приоритет. И за съжаление, на интелигентните жени отговарят в пъти повече посредствени женички. Безброй жени с радост превръщат мъжа в свой приоритет, отказват да виждат себе си и него като равнопоставени, а предпочитат да го възприемат като спасител.

Жените със силен характер, които имат собствена позиция и я защитават, се превръщат в заплаха, възприемат се като "мъжкарани" и... следователно не са особено атрактивна "партия".

Мъжете са възпитавани да вярват, че те са водещите в една връзка и когато жената покаже, че също е със силен характер, мъжете започват да се чувстват застрашени. Днес все по-често жените изкарват повече пари от мъжете. Това кара силният пол да се отдръпне. И за жената остават две възможности – да забави ход или да остане сама.

Изследване, проведено във Великобритания между 121 души, установява, че интелигентните жени са възприемани като проблематични. Според участниците в проучването, те ще създадат проблеми в бъдещата връзка. За сметка на това, интелигентността на мъжете не се възприема като проблематична, а като желана и предпочитана!

Тази разлика в стереотипите още веднъж показва, че жените и мъжете не са третирани еднакво. И може би ще даде отговор на въпроса на много жени защо мъжете ги извеждат на вечеря, прекарват си чудесно, но после решават, че между тях просто няма да се получи...

2. Умната жена и обвързването

Днес страдаме от болестта "да си обвързан". На всяка цена. Жени от всякакви възрасти занижават стандартите си само и само да си намерят мъж. Отказват се от неща, които са били важни за тях, само за да могат да кажат "Той е добър с мен".

Къде остана онзи мъж, който щеше да ви разбира? Който щеше да ви харесва такива, каквито сте? Който щеше да ви подкрепя въпреки всичко и всички?

Наблюдава се и друга тенденция – егото на мъжете не намалява обратнопропорционално с нарастването на степента на образованост при жените. Казано с други думи, жените стават по-умни, но мъжете не стават по-подкрепящи.

3. Умната жена и кариерата

Интелигентността ражда амбиция, която ражда пренебрегване. Пренебрегване на мъжете в университета заради учене. И по-късно - пренебрегване на нощния живот в името на това да изпълните задачите си в работата.

За съжаление на всички онези жени, които, фокусирани върху кариерата, са си мислили, че има време и мъжът ще дойде по-късно, други жени, разчитайки на своята младост, заграбват свободните мъже.

Първите излизат от университетите, решени да гонят своите професионални мечти. Вторите – решени да станат съпруги. В резултат, жените развиват своите кариери, за да компенсират липсата на успешна връзка, казва д-р Алекс Банър.

Вие може да сте чувствителни, сладки и несигурни в себе си, но вашата интелигентност се превръща в заплаха. Може да нямате мускули и някои специфични атрибути, но въпреки това мъжете ви приемат като конкуренция.

Вие предизвиквате у тях страх и чувство за безсилие. И въпреки че повечето интелигентни жени не парадират с ума и възможностите си, много мъже смятат, че ако имат връзка с умна жена, тя ще прави точно това. Смятат, че жената ще ги коригира, ще ги поставя на мястото им, ще е над тях, ще ги кара да се чувстват излишни.

Според д-р Ейлийн Полак, "това са противоречията на нашата култура, която смята, че не може да си едновременно умна и секси. Според мен, повечето от нас не се замислят над тази парадигма, а просто я приемат..."

Или казано с други думи, ако сте твърде умна и обичате интелектуалните предизвикателства, може и да не успеете да си уредите среща. Но ако сте повърхностна и ненатрапчива, почти сигурно е, че няма да сте сама.

Така ли е и според вас, скъпи дами?


- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************