Да събудим здравата коса с чаша кафе!

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Да събудим здравата коса с чаша кафе!


За ползите от кафето може да се изпише много: като започнем от благоприятното влияние на кофеина върху кожата, преминем през „унищожителната” му връзка с целулита и завършим с ободрителното му влияние, на което се наслаждаваме всяка сутрин.

Днес ще ви разкажем за още една положителна негова характеристика, този път насочена към един от любимите ни „аксесоари”, а именно косата.

Кофеиновата напитка има свойството да заздравява косъма, да му придава наситен тъмен блясък и не на последно място – да подсилва растежа. Но как да извлечем всички тези свойства?За да възвърнете цвета на косата си, се нуждаете от 3-4 супени лъжици утайка от кафе и 650-700 мл вряла вода. Варете сместа 10 минути и след това охладете. Използвайте я като подхранващ лосион за блясък и обем.

Сварено и охладено кафе също можете да използвате в банята. Масажирайте корените и оставете да действа на принципа на маска за коса – колкото е възможно по-дълго. Изплакнете и не забравяйте да прилагате поне веднъж седмично, ако искате да подсилите растежа на косъма.И като споменахме маски, в домашни условия можете да си приготвите продукт за подхранване на косата. За целта ви е необходим малко зехтин, който да загреете в подходящ съд и към него да добавите смляно кафе, докато се получи хомогенна смес. Нанесете върху влажна коса и оставете да действа половин час, като върху главата поставите и найлонова шапка за баня. Накрая отмийте маската с обичайните продукти, които използвате ежедневно.