Тонус отвътре, във форма отвън

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Тонус отвътре, във форма отвън


Добрата физическа и емоционална форма е най-хубавият подарък, който можем да си направим в дългосрочен план.

За тялото с любов – тази максима ни кара все повече да обръщаме внимание на себе си, да се опитваме да разбираме организма си и да правим всичко възможно, за да се чувстваме прекрасно в кожата си. Комфортът на цялото ни тяло и особено на стомаха зависи и от храната, която консумираме. Разбира се, зависи и от прекрасните моменти в живота ни, но днес ни се иска да ви разкажем малко повече за една хранителна съставка, която може да се окаже достатъчна предпоставка за вашето добро настроение.Проблемът с подутия стомах е сериозен и определено неприятен, но пък има своето решение. И то е толкова лесно, колкото да изпиете чаша от любимото си кафе сутрин. Без да променяте навиците си и без да променяте ежедневието си – решението има своето име – „Белфибра”. Вижте защо ние повярвахме в него, а всъщност причините са повече от една.

За всички нас е важно е да се чувстваме спокойни – докато пътуваме или се забавляваме, докато сме у дома или в офиса. Често объркваме хранителния си режим, защотo, докато сме на работа, например, храните, които консумираме, включват нещо бързо, вредно и закупено от поредното заведение за бързо хранене.

Знаете ли какво представляват фибрите и какви са техните полезни свойства? Те не се разграждат от ензимите в тялото, не участват в храносмилателния процес и не са източник на енергия. Тази тяхна устойчивост ги прави полезни за организма, защото засищат глада, тъй като се обработват бавно; помагат при проблеми с перисталтиката; забавят усвояването на въглехидратите; предпазват от напълняване.

Забързаният начин на живот, който повечето от нас сме си установили обаче, не позволява ежедневно да приемаме необходимите фибри по естествен начин. От друга страна, не всички храни, в които се съдържат полезните влакна, спадат към предпочитаните от нас или пък тези, които включваме всеки ден в менюто си.

Сега обаче имаме възможност да ги добавяме към любимите си ястия и напитки, стига те да са в меко или течно състояние, посредством продукт, който можем да носим навсякъде с нас.„Белфибра” е здравословно откритие, чрез което не е нужно да правим сложни схеми как да приемаме фибри и ни помага да се чувстваме по-леки, защото с помощта на влакнините, стомахът се регулира нежно и естествено.

Дава ни възможност да разтваряме продукта в чая или кафето сутрин, в чаша вода, да го добавяме към киселото мляко или друга любима закуска (и не само). Същевременно не е нужно да се лишаваме от не особено здравословните ястия, които обичаме, като пици, паста, тортички и банички, например.

За да изглеждаме добре, то на първо място трябва да се чувстваме по същия начин. Малък жест на любов към нас самите ни дава възможност да променим вътрешния си свят, без това да се отрази на външния такъв, който обичаме. Малък жест на любов е ключът към една по-красива реалност, а това, както знаем, важи за всички аспекти от живота.