Ползите от кафето, за които не знаете

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Ползите от кафето, за които не знаете


За опасностите и ползите от кафето е писано неведнъж, но учените не спряха дотук и продължиха да дълбаят в експериментите в тази насока. Ново изследване разкрива още няколко предимства на кофеиновата напитка.

Американски изследователи открили, че пиенето на кафе е чудесен начин за отслабване, тъй като кофеинът потиска апетита, като по този начин значително намалява желанието на ядете и предпазва от преяждане, посочва Черно Кафе.

Освен това кафето увеличава енергията и издръжливостта на организма, помага и за намаляването на мускулната умора. Чаша кафе може значително да увеличи силите ви и да подобри резултатите от физическата активност.

Кафето намалява кръвната захар и по този начин понижава риска от развитие на захарен диабет тип 2, установиха експерти от Харвард. Същото проучване показва, че тези, които обичат кафе, е с 25% по-малко вероятно да развият болестите Паркинсон и Алцхаймер.

В допълнение към казаното по-горе, кофеиновите ободряващи напитки са чудесен антиоксидант, в много случаи по-добър дори от този в плодовете и зеленчуците.