Как да стартирате свой моден бизнес?

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Как да стартирате свой моден бизнес?


Съществуват много „за” и „против” в стартирането на какъвто и да е бизнес в условията на съвременната пазарна икономика.

Разбира се, модната индустрия не е по-различна. Напротив, в нея нещата са дори много по-конкурентни и може да отнеме доста време преди марката ви да успее да превземе достатъчно пазари. Разбира се, има и късметлии, които се радват на бързи резултати, но те са единици. Как бихте могли да създадете свой моден бизнес?

За начало е добре да започнете с няколко въпроса, които да си зададете:

1.Искам ли свой собствен бизнес или предпочитам да работя за голяма модна марка?

2.Кое е най-привлекателното в това да стартирам моден бизнес? (ако това е желанието за забавление и лесна печалба, тогава може би е добре да премислите още веднъж)…

3.Наистина ли искам да управлявам пълноправен бизнес? (ако нямате времето или страстта за това, може би ще е добре да го отложите за когато имате това време… което може да бъде никога).

4.Имам ли уменията, контактите и финансите, за да започна това начинание? (разбира се, не можете да се справите с всичко сами и ще имате нужда от екип, който достатъчно вярва във вас, който да споделя усилията ви).

5.Мога ли да предложа нещо уникално? (убедете се, че знаете за кого точно създавате продуктите си и защо; така ще изберете пазар, който ви вдъхновява за уникален дизайн, запълващ конкретната нужда).

Само защото имате диплома от училище по мода, не означава, че ще прекарвате 100 процента от времето си в създаване на най-новите модни тенденции. Напротив, подгответе се, че няма да прекарвате и 50 процента от времето си в онова, което обичате да правите. Цялото време, отделено в създаването на нещо ново и вливането на сили и енергия в нови дизайни, ще е около 10 процента в сравнение с времето, отделено за бизнеса ви. Останалото време ще е разпределено между ръководенето на продукцията и на служителите, работа със списанията и социалните мрежи, ангажиране на доставчици и разговори за срещи. Когато имате бизнес, той става вашият начин на живот. Трябва да ядете, пиете, дишате и да планирате целия си живот спрямо бизнеса ви, който ще ви превърне в свой роб 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

За да притежавате моден бизнес, трябва да бъдете повече от моден дизайнер и да разсъждавате доста нестандартно, за да гарантирате успех в един момент от живота си. Това всъщност може да отнеме много години на упорит труд. Вероятно в един момент ще се превърне в най-лошия ви кошмар, докато се опитвате да носите десетки дини под една мишница. Веднъж щом стартирате бизнеса си, вие ставате ръководител на компания, не просто моден дизайнер.

Ако решите да вземете партньор, имайте предвид, че за вас той ще е нещо като най-добър приятел, член на семейството и съпруг, с когото споделяте обща страст.

Не на последно място е добре да се запитате дали можете да предложите нещо уникално. Вероятно това е най-важният от всички въпроси. Бизнес концепцията ви  бързо може да пропадне, ако е копие на нещо, което вече съществува. Уверете се, че предлагате нещо повече, нещо различно и разбира се, нещо по-добро в перспектива. Веднъж щом успеете да установите таргета на пазара си, този процес ще стане много по-лесен. Не е нужно да притежавате луксозна марка. Бъдете влиятелни и наложете определени стандарти, за да проникнете на пазарите, които в голямата си част са претрупани със стоки. Колкото по-малка е конкуренцията, толкова по-добри са шансовете ви за успех, особено ако вече притежавате лоялна база с клиенти.

Решите ли да създадете свой моден бизнес и изберете ли пътя, по който да поемете, ще имате нужда от добре обмислен бизнес план, който технически да ви помага да организирате мислите си, и да покаже на потенциалния ви инвеститор, че ще трябва да вложи известни средства, за да се впусне в това начинание заедно с вас.


- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 3590888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************