Думите – инструмент на любовта или оръжие на омразата. Всеки си избира

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Думите – инструмент на любовта или оръжие на омразата. Всеки си избира


Казват, че колкото повече думи знае човек, толкова по-добре общува със себе си и с останалите.

И тъй като 24 май е празникът на словото, се замислих, знаем ли как да използваме това богатство? Правилно ли се разполагаме с него или го хабим все повече на вятъра?

Зависи. Поне така се подреждат нещата за мен. Зависи от това коя е движеща сила на словото. Ако то е продиктувано от обич, доброта и разбиране, не е необходимо да е казано като в произведение на Джейн Остин или на Маркес. Макар че би било красиво. И обратното, ако всяка дума, колкото и изискана да бъде е пропита с ненавист, то за мен тя е по-скоро пропиляна.

И както често се случва, след като претърсих на далеко потвърждение на думите си, се оказа че те са безкрайно близо. Открих ги в четири от българските мъдрости, които напоследък останаха позабравени.

Блага дума железни врата отваря.
Опитайте. Сигурна съм, че ще се изненадате от резултата. Няма да е лесно, защото често се смята за поза. Но това не бива да ви спира – бъдете искрени и оставете хората да приемат това, както желаят. Това не е ваша отговорност.

Голям залък лапни, голяма дума не казвай.
По отношение на обещанията, е добре да си припомняме често тази поговорка. Водени от добрите намерения и възпрепятствани от забързания ритъм, ние съвременните хора, по-лесно даваме обещания, които после доста по-трудно привеждаме в действие.

Дума дупка не прави,само хабер праща!
Или по друг начин казано, и то от големия Николай Хайтов: “Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш.”

Казана дума, хвърлен камък.
Вредите не се нуждаят от физическо оръжие, всички знаем колко дълбоки рани могат да оставят думите, ако умишлено са използвани за това. И ако имате своя пример, предизвикващ горчив привкус и днес, независимо колко отдавна се е случило, то връщайте се към това усещане винаги, когато емоциите се опитват да надделеят. Защо ви е да сте причина за подобна болка?

Всеки сам избира как да използва словото. Това звучи лесно, нали? Но човек трябва да поеме отговорност и за последствията, които предизвиква с него.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон или таблет.
- - -
Влезте в света на звездите и кралете следете ни във Facebook и Twitter.
...
Източник Вестник ЗОРА

***************************

LUX Bulgaria, вашият онлайн магазин!
За справки и поръчки обадете се на: 0888 369 884 или пишете на лично съобщение
https://www.facebook.com/luxbulgaria1/
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0879 003 705

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0879 003 705

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0879 003 705
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359879 003 705

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************