Оперираха очите на Лили

Списание XPRESS - LifeStyle Magazine!


 

Оперираха очите на Лили


Лили Иванова се хвали със зрение на момиче от седмица насам.

Естрадната звезда е свалила до минимум диоптрите от старческо далекогледство, което е типично за всеки човек над 50 години. Тъй като вече наближава 80-те, тя имала напреднал стадий на пресбиопия, както се нарича отслабването на зрението с възрастта на медицински език.

Проблемите на Лили станали толкова сериозни, че вече не можела да чете почти нищо отблизо, нито пък да се гримира или да вижда кой я търси по телефона. Заради прословутата си суета обаче за нищо на света не искала да слага очила и да си признае, че е вече възрастна жена. В същото време дълго отлагала операцията от страх да не стане жертва на некадърни доктори и да спре да вижда съвсем.

“От години се мъчи с това далекогледство и едва си опъва ръката, за да види кой я търси по телефона и дали да вдига. За четене пък и дума не може да става, ако е навън. Само вкъщи си има очила и с тях вижда без проблем. Лещи обаче не можеше да сложи, защото имаше голям диоптър”, разкриват от обкръжението на звездата.В крайна сметка Лили решила да се довери на популярна родна частна клиника, където се подложила на най-модерния метод за отстраняване на пресбиопия. Процедурата била скъпа, но за сметка на това абсолютно безболезнена и траяла едва 30 секунди. Новата технология, измислена от университета в Хайделберг, се прилагала при малцина родни офталмолози и засега си я позволявали само най-богатите българи. Лили обаче останала много доволна и не съжалявала ни най-малко за хвърлената сума, тъй като отново виждала като момиче.

При по-стария вид операции повечето пациенти имали трудности при виждане на тъмно, а и се нуждаели от очила при по-дълго четене. Освен това не сваляли еднакво диоптрите на двете очи. Докато благодарение на новата терапия звездата се хвали с младежко зрение и на двете очи, и то без нито един разрез на роговицата както при лазерните терапии.

“Благодаря на доц. д-р Андрей Андреев за грижите и отношението - с цялото ми уважение и доверие към този изключителен лекар и човек!”, написа доволната Лили и във Фейсбук послание под снимка със специалиста, който я избавил от носенето на очила.С това обаче проблемите със здравето на звездата не свършват, категорични са от обкръжението є. Тя била посъветвана от специалиста да не натоварва в никакъв случай очите си, ако иска да не получи и т.нар. перде, тъй като имала твърде високи стойности на очно налягане. Това пък се дължало на прекомерната работа и напрежение, на които била подложена напоследък певицата.

“Не се е спряла от участия и концерти вече трета година. Уж турнето є миналата година щеше да е нещо като бенефис, а стана точно обратното – като тръгна из България и чужбина, и не може да спре. Това лято ще обиколи близо 10 града и от началото на май все пътува. Покори Париж и Лондон и веднага погледна отвъд океана. Това си е сериозен стрес и няма как да не се отрази дори на млад човек, да не говорим на нейната възраст. Прави постоянно нови песни и аранжименти, не излиза от студиото, а на сцената пее по 3 часа”, дивят се приближените на звездата, която напук на здравословните проблеми за нищо на света не искала да се отказва от неочаквания пик в кариерата си.

Наскоро тя обяви, че най-сетне ще зарадва и сънародниците ни от другата страна на Атлантическия океан и през есента ще пее в двата най-големи града в Канада - Торонто и Монреал. Сега пък є предстоят пътувания в Русе, Варна, Бургас и Пловдив. Така се оказва, че съвсем не є остава време за традиционната є преди години лятна почивка, когато заминаваше поне за месец в апартамента си в морската ни столица.Заради работата обаче миналото лято, както и това, звездата се лишава от ваканцията си и това вече си личи по външния є вид. На снимка, която публикува преди дни във Фейсбук, певицата изглежда тотално изморена и съсипана. Под очите є има огромни торбички от недоспиване и нерви, които не е успяла да прикрие дори с грим. Гушната до музиканта Живко Петров, тя едва се държи на краката си, които са заприличали на солети, шокирани са и феновете на певицата.